PRP Behandeling haar

Een PRP-behandeling of Plaatjes Rijk Plasma is een nog relatief onbekende methode, die tevens wordt toegepast bij diverse ingrepen als haartransplantaties. Met een PRP-behandeling wordt het herstellend vermogen van je bloed aangewend voor het verbeteren van je haar en/of huid.

Hoe werkt een PRP-behandeling voor je haar?

Bij de PRP-behandeling wordt gebruik gemaakt van je eigen bloed. We maken gebruik van je eigen bloed, omdat deze groeifactoren bevat die het lichaam stimuleren om verouderde of beschadigde weefsels te herstellen. Hier wordt dus gebruik gemaakt van het natuurlijke herstelproces van het lichaam. We starten de behandeling met het afnemen van je eigen bloed. Het bloed plaatsen we vervolgens in een centrifuge, wat ervoor zorgt dat de het plaatjesrijke bloedplasma gescheiden wordt van de rode bloedcellen. Het PRP is wat we vervolgende injecteren in de hoofdhuid. Vaak combineert onze arts deze injecties met microneedling (ook wel mesotherapie), waarbij het plasma met hele fijne naaldjes over de hoofdhuid wordt verdeeld. Om een nog betere toepassing te garanderen.

De voordelen van een PRP-behandeling

Een PRP-behandeling biedt verschillende voordelen:

  • Het werkt preventief tegen verder haaruitval (het remt verder haarverlies) 
  • Het verbetert de doorbloeding van de haarzakjes
  • Het stimuleert de natuurlijke haargroei
  • Haarzakjes worden gezonder en sterker (voeden)
  • Door gebruik te maken van lichaamseigen materiaal is er geen kans op bijwerkingen, infecties of allergische reacties. 

De behandeling is veilig, snel en pijnloos. Lokale verdoving is mogelijk, waardoor de behandeling geheel pijnloos is.

Wanneer is een PRP behandeling geschikt voor jou(w haar)?

Wanneer je last hebt van beginnend haarverlies kan de PRP behandeling worden ingezet. De PRP behandeling is een preventieve behandeling ter voorkomen van haaruitval. Ook wordt de PRP behandeling ingezet in combinatie met een haartransplantatie om nieuwe haargroei te stimuleren. Welke behandeling het best jou past kunnen we niet op afstand bepalen, dat is namelijk heel persoonlijk. Daarom bieden we je bij Anatomy43 een gratis en vrijblijvend consult aan.

Waarom kiezen voor Anatomy43?

Anatomy43 is een medisch cosmetische kliniek gespecialiseerd in onder meer haarverbetering. Onze deskundige en gediplomeerde haartransplantatie arts en assistenten nemen uitgebreid de tijd om jouw wensen te bespreken en alle vragen die je hebt te beantwoorden. We adviseren de behandeling die jou het gewenste resultaat op zal leveren.

Het behandelplan bestaat bij ons uit vier behandelingen inclusief consult, een persoonlijk behandelplan en de nacontrole. We streven altijd naar een natuurlijk resultaat dat mooi bij jou past. We besteden veel tijd en aandacht aan een goede voorbereiding en nazorg. Tijdens de behandeling werken we met een lokale verdoving, waardoor jij geen pijn ervaart en ons medische team het beste resultaat kan realiseren.

Je bent van harte welkom in Gouda!

Is je interesse gewekt en wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn voor jou? Kom dan eens langs voor een gratis en vrijblijvend consult. Je plant deze gemakkelijk en snel in via ons online boekingssysteem.

Anatomy43
Korte Groenendaal 4
2801 JN Gouda
t: +31 (0)182 769 011
e: info@anatomy43.nl
w: www.anatomy43.nl