Bovenooglidcorrectie

Het consult

Bij Anatomy43 voeren wij enkel bovenooglidcorrecties uit. Overhangende oogleden zijn het resultaat van het natuurlijke verouderingsproces, waarbij de elasticiteit van de huid afneemt. Maar ook bepaalde leefgewoonten als roken en overmatig zonnen kunnen hier een oorzaak van zijn.

Tijdens het eerste consult vertelt onze cosmetisch arts je graag meer over de gehele behandeling. Het te verwachten resultaat, de risico’s en het herstel komen hier uitgebreid aan bod. Tevens kan de arts je voorbeelden laten zien van eerdere behandelingen. Je krijgt de mogelijkheid om je wensen in kaart te brengen en al je vragen te stellen. Naar aanleiding daarvan zal onze arts je voorzien van persoonlijk advies. De behandeling kan vervolgens, indien gewenst, op korte termijn worden ingepland. Onze arts zal ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent op de dag van de behandeling.

Bovenooglidcorrectie

De behandeling

Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde esthetische operaties. De behandeling wordt uitgevoerd door onze ervaren, BIG geregistreerde plastisch chirurg met meer dan 15 jaar ervaring. Het is een korte ingreep van ongeveer 45 tot 60 minuten die onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd. Je zult daarom geen pijn ervaren van de ingreep. Voorafgaand aan de ingreep tekent de chirurg af hoeveel van de overtollige huid verwijderd mag worden. De chirurg verwijdert de overtollige huid en soms, indien nodig, spier- en vetweefsel via een kleine snede. Deze snede loopt altijd in een natuurlijke oogplooi. Het fijne litteken wordt mooi gehecht en afgedekt met een pleister. De ogen worden vervolgens gekoeld met een ijsbril.

Bovenooglidcorrectie

Na de behandeling

Na de ingreep mag je direct naar huis, maar niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat iemand je kan komen ophalen. We raden je aan om de eerste weken na de ingreep zoveel mogelijk een zonnebril te dragen wanneer je naar buiten gaat om je ogen te beschermen tegen zonlicht. Je ogen kunnen in de eerste dagen na de behandeling wat blauw en gezwollen zijn, vandaar dat wij adviseren om na een week weer aan het werk te gaan.

In de eerste week na de behandeling is het belangrijk om druk op het hoofd zoveel mogelijk te vermijden en de oogleden goed te koelen. Soms kunnen de ogen ook wat droog aanvoelen of juist tranen. Binnen een aantal weken verdwijnt dit ongemak. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de hechtingen en pleisters de eerste paar dagen zoveel mogelijk droog blijven tot deze worden verwijderd. Het eerste resultaat is vaak al na een week te zien, dan mogen ook de hechtingen eruit. Het uiteindelijke resultaat is echter pas na enkele maanden zichtbaar.

Onze arts zal je na de behandeling nogmaals uitgebreid inlichten over de nazorg.