Wat is Skintech peelings?

Peelings zijn geavanceerde huidbehandelingen die gericht zijn op het verbeteren van de huidconditie en het verjongen van de huid. De Skintech peelings waar wij gebruik van maken, bestaan uit speciale formules die zorgvuldig zijn samengesteld om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals fijne lijntjes, rimpels, pigmentvlekken, acne en littekens.

Wat Skintech peelings uniek maakt, is dat ze verschillende peelingzuren combineren met andere actieve ingrediënten om een gepersonaliseerde behandeling te bieden die past bij de specifieke behoeften van elke individuele huid. De gebruikte zuren kunnen onder andere glycolzuur, melkzuur, salicylzuur en trichloorazijnzuur (TCA) omvatten. Deze zuren werken op verschillende niveaus van de huid om dode huidcellen te verwijderen, de cel vernieuwing te stimuleren en de productie van collageen en elastine te bevorderen.

Een peeling biedt meerdere voordelen. Ten eerste helpen ze de huidtextuur te verbeteren door de huid gladder en zachter te maken. Ze verminderen ook de zichtbaarheid van fijne lijntjes, rimpels en onregelmatige pigmentatie, waardoor de huid er jonger en stralender uitziet. Bovendien kunnen Skintech peelings ook bijdragen aan het verminderen van acne-uitbraken en de genezing van acne-littekens bevorderen

Peelings Prijzen

Skintech Easy Droxy
€129
Skintech Easy Droxy & Azelaic
€129
Skintech Easy TCA Classic
€179
Skintech Easy TCA Pain Control
€195
Benebellum (bij pigmentvlekken & melasma)
€195
Benebellum pakket incl. thuisproducten
€699,00

Wat kun je verwachten van de behandeling?

Het ervaren van pijn tijdens een peeling kan variëren afhankelijk van het type peeling dat wordt gebruikt en de gevoeligheid van je huid. Over het algemeen kunnen sommige mensen een licht prikkelend, tintelend of warm gevoel ervaren tijdens de peelingprocedure. Dit wordt vaak als draaglijk beschouwd en verdwijnt meestal snel.

Bij oppervlakkige en milde chemische peelings, zoals glycolzuurpeelingen, ervaren de meeste mensen slechts een lichte sensatie die meestal niet als pijnlijk wordt beschouwd. Diepergaande peelings, zoals TCA (trichloorazijnzuur) peelings, kunnen een intenser gevoel van warmte en prikkeling veroorzaken, maar nog steeds binnen een draaglijk niveau.

Het proces van een Skintech peeling begint met een grondige reiniging van de huid, gevolgd door de zorgvuldige applicatie van de peelingoplossing. De duur van de peeling kan variëren, afhankelijk van het huidtype en het gewenste resultaat. Na de behandeling kan de huid enige roodheid en schilfering vertonen, maar deze bijwerkingen zijn meestal mild en van voorbijgaande aard. Bij een TCA peeling kan deze schilfering wat heftiger zijn en tot één week na behandeling aanhouden. Het is belangrijk om de huid na de behandeling te beschermen tegen zonlicht en de instructies van onze artsen op te volgen voor de beste resultaten.

Nazorg

Nazorg na een TCA-peeling is van vitaal belang om een succesvolle en veilige genezing van de huid te bevorderen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de nazorg na een TCA-peeling:

  1. Bescherming tegen de zon: De huid is na een peeling gevoeliger voor schade door de zon. Het is essentieel om directe blootstelling aan de zon te vermijden en een breedspectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF te gebruiken.
  2. Vermijd het aanraken en pulken aan de huid: Het is belangrijk om de huid na een TCA-peeling niet aan te raken of eraan te pulken. Hierdoor kan de genezingsfase verstoord raken en het risico op infectie vergroten. Laat de huid op natuurlijke wijze herstellen en vermijd het gebruik van ruwe reinigingsmiddelen of scrubproducten.
  3. Volg de instructies van onze artsen op: Het is belangrijk om de specifieke instructies van onze artsen nauwkeurig op te volgen, inclusief het gebruik van voorgeschreven crèmes of zalven en het vermijden van bepaalde huidverzorgingsproducten of procedures gedurende een bepaalde periode.
  4. Wees geduldig: De huid heeft tijd nodig om te herstellen na een TCA-peeling. Het is normaal dat de huid roodheid, schilfering en mogelijk zwelling vertoont tijdens het genezingsproces. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de huid de nodige tijd te geven om te herstellen. Resultaten kunnen geleidelijk zichtbaar worden naarmate de huid vernieuwt.

Is jouw huid geschikt voor peelings?

Een peeling kan geschikt zijn voor verschillende mensen, maar het is belangrijk om te weten dat niet elke huid en elk huidtype hetzelfde reageert op peelings. Over het algemeen kunnen de volgende personen baat hebben bij een peeling:

  1. Personen met een doffe huidtint
  2. Personen met ongelijkmatige teint en textuur
  3. Personen met milde tot matige acne
  4. Personen met fijne lijntjes en rimpels
  5. Personen met zonneschade

Het is echter belangrijk op te merken dat niet iedereen geschikt is voor een peeling. Mensen met een zeer gevoelige huid, actieve huidinfecties, open wonden of een geschiedenis van overgevoeligheidsreacties op peelings kunnen beter geen peeling ondergaan. Het is altijd raadzaam om onze artsen te raadplegen om te beoordelen of een peeling geschikt is voor jouw specifieke huidtype en conditie. Zij kunnen een grondige evaluatie uitvoeren en je adviseren over de beste behandelopties voor jouw individuele behoeften.

Review Peelings
"Vriendelijk en deskundig. Ik kreeg het juiste advies en Amber nam de tijd om de behandeling goed en zorgvuldig uit te voeren."
Boek een afspraak