Wat is een PDO draadlift

Een PDO draadlift is een medisch cosmetische behandeling waarbij de verslapte huid wordt ‘gelift’ met behulp van PDO (polydioxanon) draden. Dit zijn hechtdraden die volledig oplossen en al vele jaren in de reguliere chirurgie worden gebruikt. Dankzij een nieuwe techniek kunnen deze draden nu ook in de huid worden aangebracht. De PDO draadlift geeft een liftend effect en hiermee kun je je huid verjongen zonder een ingrijpende facelift of operatie te ondergaan. De PDO draden worden in de loop der tijd volledig door het lichaam afgebroken. Gedurende dat proces vormt zich collageen in het weefsel rondom de draad en zo ontstaat een ‘inwendig harnas’ dat de huid verstevigt en (afhankelijk van het soort draad) voor een liftend effect zorgt.

Voor wie is de behandeling geschikt?

Een PDO draadlift kan in principe bij iedereen boven de 18 jaar, die last heeft van een licht verslapte huid, uitgevoerd worden. Er zijn wel omstandigheden waarin een PDO draadlift (tijdelijk) niet uitgevoerd kan worden:

 • Bij zwangerschap en tijdens de periode waarin borstvoeding gegeven wordt;
 • Bij gebruik van antistolling medicatie,
 • Bij huidbeschadiging van het te behandelen gebied
 • Bij actieve huidaandoeningen van het te behandelen gebied.

Het is altijd verstandig om je goed te laten informeren en adviseren welke behandeling voor jou het meest geschikt is. Daarom bieden we je een gratis en vrijblijvend advies aan. Maak hier een afspraak voor een gratis consult.

PDO Draadlift Prijzen

PDO Basic
Per draad €25
PDO 4D
Per draad €125
 • Prikgaatjes worden lokaal verdoofd met prikjes
 • Cliënten vinden het soms gevoelig wanneer de draad onder de huid wordt geplaatst
 • Behandeling duurt 45 minuten
 • Geschikt voor onder meer gezicht, hals, decolleté en wenkbrauwen
 • 1,5 jaar lang plezier van het resultaat

Wat kun je verwachten van de behandeling?

Een PDO draadlift behandeling is nagenoeg pijnloos. Dit komt doordat we de injectieplaats lokaal verdoven. Het verschilt echter sterk per cliënt hoe de behandeling is de praktijk wordt ervaren. Met een zeer dun naaldje brengen we de oplosbare draad onder de huid in. Vervolgens wordt het naaldje weer verwijderd. Na de behandeling kun je direct naar huis. Je kunt al je dagelijkse activiteiten meteen weer oppakken.

Is het veilig?
De PDO draadlift is een ideale en veilige techniek voor het subtiel liften van het gezicht, de hals, het decolleté, de zogenaamde hamsterwangen en gezakte wenkbrauwen. PDO-draden worden al vele jaren toegepast binnen de reguliere chirurgie, de oogheelkunde en de gynaecologie. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het gebruik van de draden volkomen veilig is.

 

Nazorg

Na de behandeling kun je last hebben van roodheid, zwelling en/of een blauwe plek. Een enkele cliënt ervaart ook een trekkerig gevoel en lichte hoofdpijn direct na de behandeling. Het behandelde gebied kan tijdelijk ook wat gevoelig zijn. Na een paar dagen verdwijnen deze klachten vanzelf. Zo’n 6 tot 8 weken na de behandeling start de collageen aanmaak en zal het resultaat steeds zichtbaarder worden.

Na de behandeling zie vaak al meteen een subtiele verbetering. Na verloop van tijd wordt je huid steviger en worden rimpels en lijnen minder zichtbaar. De PDO-draden geven als het ware het effect van volumeverbetering zonder dat hier een hyaluronzuur filler aan te pas komt.

Het effect van deze behandeling is ruim 1 tot 1,5 jaar zichtbaar. Door collageenstimulatie ontstaat een degelijke versteviging van het behandelde gebied. Het verouderingsproces gaat echter wel door, daardoor kunnen er nieuwe lijnen ontstaan. Indien gewenst kan er na deze periode weer een nieuwe behandeling plaatsvinden.

Resultaat

Natuurlijk resultaat:

Doordat de oplosbare draden van de PDO draadlift ook het lichaamseigen collageen stimuleren, geeft deze lift een zeer natuurlijk resultaat. De artsen brengen met een dunne injectienaald een heel fijn netwerk van kleine draadjes aan. Hierdoor komt de huid nergens te veel op spanning te staan en behoudt u uw natuurlijke uitstraling. Uiteindelijk lossen de draadjes helemaal op, waarbij de stimulatie van collageen zorgt voor een verbetering van de huid in dit gebied. Het resultaat van de PDO draadlift is meteen zichtbaar en wordt, door de aanmaak van collageen, met de tijd nog beter!

Langdurig resultaat:

De PDO draadlift is een intensievere behandeling dan een botox of filler behandeling, maar geeft ook een langer resultaat. We werken met twee soorten draden:

 • de Basic draden stimuleren de aanmaak van collageen (huidverjonging)
 • de 4D Barb draden zorgen tevens voor een liftend effect

Tijdens een persoonlijk consult bepalen we welk type draad en welke hoeveelheid draden nodig is voor het gewenste resultaat. We plannen ruim de tijd in voor de behandeling, zodat jij op je gemak en comfortabel de behandeling kunt ondergaan.

Review PDO Draadlift
''Na uitvoerige uitleg de PDO laten doen. De behandeling is nagenoeg pijnvrij. Het resultaat is super! Twee behandelingen Profhilo laten doen. Ook deze behandeling is nagenoeg pijnvrij. De combinatie van deze 2 behandelingen maken dat ik weer blij in de spiegel kan kijken zonder er opgespoten uit te zien. Het resultaat is natuurlijk. Een aanrader!''
Boek een afspraak