Wat doet een filler?

Hyaluronzuur fillers trekken vocht aan, waardoor ze voor volume zorgen in het gezicht. Bijvoorbeeld bij je jukbeenderen, kaaklijn, kin of lippen. Met een filler kunnen we rimpels en plooien verminderen, het verlies van volume herstellen en contouren accentueren. Het resultaat is direct zichtbaar.

Van nature hebben we al een bron van hyaluronzuur in het lichaam, opgeslagen in ons bindweefsel, de huid en het zenuwweefsel. Het zorgt er simpel gezegd voor dat de huid gehydrateerd wordt en gewrichten soepel blijven. Naarmate we ouder worden verliest de huid aan volume en elasticiteit. Een filler met hyaluronzuur helpt dit volume weer te herstellen.

Fillers zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn fillers voor fijne lijntjes, diepere lijnen en fillers die de botstructuur nabootsen voor de behandeling van kaken en jukbeenderen bijvoorbeeld. Zo kunnen we er altijd voor zorgen dat je er weer fris en uitgerust uitziet, zonder dat dit ten koste gaat van je unieke expressie. 

Is het veilig?
De fillers die wij gebruiken zijn niet-permanent, afbreekbaar en gemaakt van lichaamseigen stoffen. Hierdoor zijn deze fillers uitermate veilig en komen allergische reacties niet of nauwelijks voor. Het grote verschil tussen een filler en een spierontspanner is dat een filler een gebied opvult en dus geen invloed heeft op de spieren.

In Nederland mogen alleen tijdelijke fillers gebruikt worden. Deze tijdelijke fillers worden na een paar maanden afgebroken door het lichaam. Een filler op basis van hyaluronzuur kan zich niet inkapselen in het weefsel. Wij werken om die reden uitsluitend met niet-permanente fillers.

Voor wie?
In principe mag iedereen vanaf 18 jaar een behandeling met fillers ondergaan. Alleen als je zwanger bent wordt het gebruik van fillers afgeraden. Twijfel je of een behandeling met een filler voor jou geschikt is? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend advies.

Voorafgaand aan de behandeling vindt er altijd een consult plaats. Tijdens het consult bespreken we je wensen, de mogelijkheden en je medische achtergrond. Aan de hand daarvan stellen we de behandeling samen en overleggen we de prijs. We maken tevens voor- en nafoto’s om het resultaat goed bij te kunnen houden.

Neuslippenplooi Prijs

Neuslippenplooi
€299
  • De behandeling duurt 30 minuten
  • Milde pijn na verdovende crème of prikjes
  • Gemiddeld 6-9 maanden resultaat

Wat kun je verwachten van de behandeling?

Alvorens we beginnen met de behandeling brengen we indien gewenst een verdovende crème aan. Vaak is dit bij de neuslippenplooi echter niet nodig. De filler wordt vervolgens met een zeer fijne naald of canule in de huid geïnjecteerd. Een behandeling met fillers is niet volledig pijnloos, maar volgens de meeste cliënten valt de behandeling en de pijn erg mee. Indien nodig en of gewenst wordt er een verdovende crème of een injectie met verdoving worden toegepast. Wij gebruiken enkel A-merk fillers die lidocaïne bevatten, dit zorgt ervoor dat ook de injectiezone tijdens de behandeling verdoofd wordt.

Hoe lang duurt een behandeling?
Een fillerbehandeling duurt 30 minuten. Wij vinden het belangrijk dat jij goed geïnformeerd en ontspannen aan de behandeling begint. Ook tijdens de behandeling plannen we ruim de tijd voor jou in. Hierdoor kun je in alle rust en privacy de behandeling ondergaan.

Nazorg

De injectieplek kan na de behandeling kort rood zien en er kan soms een klein blauw plekje ontstaan. Geen zorgen dit verdwijnt vanzelf weer. De eerste 24 uur na de behandeling raden we intensieve inspanning, een bezoek aan de sauna of zonnebank af. Ook moet je gedurende 24 uur na de behandeling geen druk uitoefenen op de behandelde plek.

Resultaat

Het effect van een filler is meteen zichtbaar. Onze arts bepaalt altijd vooraf de juiste hoeveelheid hyaluronzuur filler voor een mooi en passend resultaat. Onze artsen zijn bekend met alle lip injectie technieken, maar houden er altijd rekening mee dat iedere lip anders is en passen hun techniek en de hoeveelheid hierop aan. Ons doel is om jouw natuurlijke schoonheid te accentueren en te behouden.

Gemiddeld heb je 6 tot 9 maanden plezier van een fillerbehandeling. Daarna wordt de filler vanzelf, heel geleidelijk, door het lichaam afgebroken. Je kunt de behandeling daarna herhalen.