Over de behandeling

Een behandeling met een spierontspanner vervaagt rimpels en zorgt er soms voor dat deze tijdelijk verdwijnen. We passen het onder meer veel toe op de voorhoofdrimpels, frons en kraaienpootjes, maar het kan op meerdere manieren worden toegepast.

Door kleine hoeveelheden te injecteren pakt de spierontspanner de oorzaak van bepaalde rimpels aan. De spierontspanner blokkeert als het ware tijdelijk de zenuwimpuls die voor de samentrekking van de spieren zorgt. De spier ontspant, waardoor rimpels vervagen en soms tijdelijk verdwijnen. Doordat je de spier niet meer kunt aanspannen, voorkom je tevens dat de rimpels met de tijd nog dieper worden.

Een behandeling met een spierontspanner is veilig. Het product wordt met verloop van tijd door je lichaam afgebroken en afgevoerd; er blijft dus niets achter in je lichaam.

Voor wie is het geschikt?
In principe mag iedereen vanaf 18 jaar een behandeling met een spierontspanner ondergaan. Alleen in sommige gevallen mag je (tijdelijk) geen behandeling ondergaan met spierontspanners. Zoals in het geval van zwangerschap, borstvoeding of bij bepaalde spier- en zenuwziektes. Onze arts bepaald tijdens het eerste consult of je in aanmerking komt voor de behandeling.

Ben je benieuwd of een behandeling met een spierontspanner iets voor jou is? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

Lipflip Prijs

Lipflip
€89
  • De behandeling duurt 15 minuten
  • Milde pijn
  • Gemiddeld 3-5 maanden resultaat

Wat kun je verwachten van de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt de spierontspanner met zeer fijne naaldjes in de huid geïnjecteerd. Het prikje zelf wordt door de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. Soms kan het een beetje branderig aanvoelen wanneer de vloeistof onder de huid wordt gespoten. Een behandeling met spierontspanners is niet volledig pijnloos, maar de meeste klanten geven aan dat de behandeling en de pijn erg meevalt.

De behandeling zelf duurt gemiddeld 15 minuten (afhankelijk van het aantal te behandelen zones). Wij vinden het belangrijk dat jij er een goed gevoel bij hebt en goed voorbereid en geïnformeerd aan de behandeling begint. Ook tijdens de behandeling plannen we ruim de tijd in om ervoor te zorgen dat jij je comfortabel voelt. Hierdoor kun je in alle rust en privacy de behandeling ondergaan.

Nazorg

De injectieplek kan na de behandeling kort rood zien en er kan soms een klein blauw plekje ontstaan. Na de behandeling kun je op jouw gebruikelijke wijze je huid verzorgen. De eerste 24 uur na de behandeling raden we intensieve inspanning, een bezoek aan de sauna of zonnebank af. Ook moet je gedurende 24 uur na de behandeling geen druk uitoefenen op de behandelde plek.

Na afloop van de behandeling ontvang je van ons een formulier met een mooi overzicht van alles waar je even rekening mee moet houden na de behandeling.

Indien gewenst kunnen we na 2 weken een controle inplannen om het resultaat (dat na twee weken optimaal is) te bekijken. In de praktijk blijkt een nacontrole echter vaak niet nodig.

Resultaat

Soms zijn mensen huiverig voor een behandeling met spierontspanners, omdat ze bang zijn voor een strak en emotieloos gezicht. Daar hoef je je bij ons geen zorgen om te maken. We werken enkel met gespecialiseerde, BIG geregistreerde Esthetisch artsen die heel goed weten wat ze doen. Ons doel is om jouw natuurlijke schoonheid te accentueren en te behouden.

Een spierontspanner begint te werken na een aantal dagen en het resultaat is na twee weken optimaal. Je hebt ongeveer 3 tot 5 maanden plezier van een behandeling met een spierontspanner.