Wat doet een haarfiller?

Een haarfiller wordt toegepast om dunner wordend haar en beginnend haarverlies aan te pakken. Het bestaat uit hyaluronzuur, groeifactoren (FGF), vitaminen en een biorevitalisatie complex. Deze stoffen zorgen er samen voor dat haarzakjes met een gebrek aan voedingsstoffen opnieuw worden gevoed en geactiveerd. Door de haarzakjes van voldoende voedingsstoffen te voorzien worden de haarzakjes gestimuleerd om een sterkere haarschacht maken. Door toevoeging van mesotherapie, stimuleert de behandeling tevens de bloedcirculatie in de hoofdhuid.

Voor wie is het geschikt?
Om de behandeling uit te kunnen voeren moeten er nog haarzakjes aanwezig zijn in de hoofdhuid. De injectie van de fillers gebeurt namelijk in de haarzakjes. Deze behandeling kan niet uitgevoerd worden op plekken waar het haar volledig weg is, dit kan alleen verholpen worden met een haartransplantatie. De haarfiller behandeling leidt niet tot het ontstaan van nieuwe haarzakjes, maar tot het opnieuw activeren van een gezonde haargroei in de bestaande haarzakjes.

De behandeling is geschikt voor zowel voor mannen als vrouwen. Onze arts bepaald tijdens het eerste consult of je in aanmerking komt voor een behandeling met een haarfiller.

Ben je benieuwd of een behandeling met een filler voor jou geschikt is? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult.

Haarfillers Prijzen

XL Hair incl. thuisproducten en mesotherapie
6 sessies €1150
XL Hair behandeling
1 sessie €295
  • Pijnloze behandeling door lokale verdoving met prikjes
  • De behandeling duurt 45 minuten
  • Optimaal resultaat na 6 maanden
  • Geen mesogun, maar ervaren artsen precisie

Wat kun je verwachten van de behandeling?

Op de dag van de behandeling was je je haar van tevoren met de AD (Aesthetic dermal) Scalpfit shampoo. Deze shampoo is, samen met de AD Revitalix onderhoudsshampoo en het AD serum, inbegrepen bij de behandeling. Na de behandeling mag je diezelfde dag je haar niet wassen en ook geen haarproducten gebruiken. 

Voor de behandeling neem je plaats in onze comfortabele behandelstoel. De haarfiller wordt onder lokale verdoving, door middel van kleine injecties, met zeer fijne naaldjes geïnjecteerd in de hoofdhuid. Onze artsen zijn BIG geregistreerd en daarmee uiteraard bevoegd om handmatig te injecteren, wij injecteren daarom niet met een Mesogun. Een mesogun is bestemd voor behandelaren die niet bevoegd zijn handmatig te prikken en geen adequate kennis hebben van de anatomie, wat voor complicaties kan zorgen. Handmatig injecteren geeft volledige controle over de hoeveelheid filler die wordt ingespoten en de diepte waarin in de hoofdhuid wordt geïnjecteerd, voor een optimaal resultaat. De mesotherapie die wij hierbij aanvullend toepassen zorgt voor een extra bevordering van de doorbloeding van de haarzakjes. Deze methode is uniek.

Een haarfiller behandeling bestaat uit meerdere sessies. De eerste 4 behandelingen vinden bij ons één keer per 2 weken plaats en de laatste 2 eens per vier weken. Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Nazorg

Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien. Dit is bijna niet zichtbaar en trekt na enkele uren weer weg. We adviseren je om je haar gedurende de hele kuur niet te verven. Dit is namelijk slecht voor je haarzakjes en kan de werking en het resultaat van de behandeling negatief beïnvloeden. 

Je krijgt producten mee om thuis te gebruiken waarmee je de werking van de haarfiller ondersteund. Deze producten zijn inbegrepen in de behandeling en we geven je een duidelijke instructie hoe en wanneer je de producten moet gebruiken. 

Resultaat

Deze behandeling vraagt om geduld; het resultaat is niet direct zichtbaar. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat de haaruitval is gestopt. Na 6 tot 9 weken zijn er voor het eerst wat nieuwe (dons)haartjes zichtbaar. Een haarzakje heeft een levenscyclus van 3 maanden en het kost daarom tijd voordat nieuwe haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Na 6 maanden kan het resultaat pas echt goed beoordeeld worden. Dan ontwikkelen de dunne haartjes zich tot dikkere haren en zul je een verschil gaan merken.

Review Haarfiller
''Erg vriendelijk en professioneel, behandeling ging zoals op voorhand afgesproken en ben erg tevreden over het resultaat.''
Boek een afspraak